A PERFECT WORLD

A PERFECT WORLD
 
Bagi aku filem ini antara filem terbaik lakonan Kevin Costner dan filem terbaik arahan Clint Eastwood yang juga melakonkan watak Chief Red Garnett seorang Texas Ranger yang mengetuai pemburuan penjenayah Robert ‘Butch’ Haynes.
 
Sinopsis :
 
Butch yang menjadi pelarian menjadikan Philip seorang kanak2 berusia 8 tahun sebagai tawanan. Butch berusaha untuk keluar dari Texas. Philip yang menjadi tawanan Butch menjadi rapat dengan Butch apabila dia boleh buat apa yang dia mahu.. dia bebas. Seakan dia sekarang bersama seorang ayah dan bukan tawanan penjenayah.
 
Begitu juga dengan Butch.. dia anggap Philip seperti seorang anak. Mereka gembira dan membuat rancangan untuk ke New Mexico.. Tapi berjaya ke rancangan Butch?
 
Dulu semasa menonton filem ini ending dia boleh bikin menangis.. baru2 nie tonton lagi dan ia masih boleh buat mata berair walaupun sedikit… Boleh nampak betapa ikhlas nya hubungan Philip ‘Casper The Friendly Ghost’ dan Butch.. kalau korang tertanya tanya kenapa ada mention Casper.. itu lah costume yang Butch bagi Philip pakai sebelum mereka hendak ke New Mexico.
 
Personal Rating : 9/10
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top