AJIN: DEMI-HUMAN (2016)

AJIN: DEMI-HUMAN (2016)

“Ajin: Demi-Human” ialah siri anime Jepun berdasarkan manga dengan nama yang sama oleh Gamon Sakurai. Siri ini diterbitkan oleh Polygon Pictures dan mula dikeluarkan pada 2016.

Kisah “Ajin” mengikuti seorang pelajar sekolah menengah bernama Kei Nagai yang mendapati dia seorang Ajin selepas dilanggar trak. Ajin adalah baka manusia yang jarang ditemui yang hampir abadi, mempunyai keupayaan untuk menjana semula, dan boleh memanggil makhluk seperti bayang-bayang yang dipanggil “hantu hitam.” Akibatnya, mereka diburu dan ditangkap oleh manusia yang ingin menggunakan kuasa mereka untuk pelbagai tujuan.

Kei mendapati dirinya menjadi sasaran manusia yang ingin mencubanya untuk mengetahui lebih lanjut tentang Ajin, dan dia mesti melarikan diri dengan bantuan Ajin lain yang telah membentuk komuniti mereka sendiri. Sepanjang perjalanan, dia menemui sisi gelap sifat manusia dan sejauh mana orang akan pergi untuk mendapatkan kuasa dan kawalan.

Anime ini terkenal dengan tonnya yang gelap dan kasar, serta penggunaan animasi yang menghasilkan gaya visual yang unik. Pastinya peminat anime akan menikmatinya kerana ia mempunyai jalan cerita yang menarik.

Yang paling menarik tentang filem ini apabila AJIN boleh gunakan kemampuan untuk “reset” nyawa mereka,  mereka bunuh diri sendiri kemudian mereka akan hidup balik!

Siri Anime ini ada 2 musim sahaja (13 episod setiap musim).

 

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top