Bad genius (2017)

Sekumpulan pelajar pintar yang mencari helah dalam permainan untuk menjana wang. Mereka mempunyai misi untuk mengubah semua jawapan peperiksaan menjadi wang.
 
Terdapat tempat perniagaan yang boleh dikunjungi oleh semua orang. Tempat itu didirikan oleh Lin (Oakbab Chutimon), seorang wanita genius dengan IPK 4.00 setiap tahun.
 
Perniagaan Lin dimulakan dengan sahabatnya, Grace (Oom Isaya) yang merupakan remaja yang tidak begitu pintar. Dan Pat (James Theeradon) adalah orang yang merasakan wang dapat membeli segala-galanya.
 
Dengan menyebarkan jawapan peperiksaan, perniagaan akan mendapat banyak faedah, kerana setiap pelajar bersedia membayar harga tinggi untuk mendapatkan jawapan dari Lin yang genius.
 
Sehingga suatu hari ketika perniagaan ini telah menghasilkan banyak wang, Pat dan Grace memutuskan untuk menamatkan perniagaan penipuan ini. STIC adalah ujian tambahan untuk memasuki universiti kelas atasan.
 
Lin menyedari bahawa menipu ujian STIC sangat berisiko. Tetapi dia sanggup mempertaruhkan wang. Lin harus berlumba dengan masa untuk dapat memberikan jawapan peperiksaan kepada mereka yang telah membayar.
 
Masalahnya, Lin memerlukan satu orang lagi yang pintar untuk melancarkan langkahnya. Akhirnya, Lin bertemu dengan Bank (Non Chanon). Sebenarnya, Bank adalah saingan Lin, dan tidak suka menipu.
.
 
Lin melakukan pelbagai cara agar Bank ingin membantunya dan bertindak di seluruh negara.
Adakah Lin dapat meyakinkan Bank? Adakah perniagaan Lin akan berjalan dengan baik?
 
Director: Nattawut Poonpiriya
Actors: Chutimon Chuengcharoensukying, Eisaya Hosuwan, Teeradon Supapunpinyo, Chanon Santinatornkul
 
 
 
 
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top