BEAR MAN (2023)

Filem ini berdasarkan kisah mitos lagenda Dangun mengenai dua ekor beruang yang makan bawang putih bertukar menjadi manusia.

Seorang pakar penyelidik haiwan di Institut Kebangsaan dan spesis haiwan pada tahun 1997 terkejut apabila dua ekor beruang kembar yang di jaganya telah hilang. Jadi dia mengambil keputusan untuk mencarinya, dia menjumpai seorang budak kecil yang dipercayai salah satu beruang kembar , Woongnam yang bertukar menjadi manusia setelah makan bawang putih. Dia kemudian menjadikan beruang tersebut sebagai anaknya.

Apabila Woongnam besar, dia ditugaskan untuk menjalani satu misi rahsia yang berbahaya iaitu menumpaskan satu kumpulan samseng yang ingin menyebarkan virus wabak penyakit berbahaya. Dan tanpa dia sedar, dia akhirya bertemu dengan kembar beruangnya , Woongbok semasa dia menjalankan misi tersebut.

Filem ni merupakan filem aksi komedi, Woongnam ( Park Sung Woong ) berkawan dengan seorang youtuber , Malbong ( Lee Yi Kyung) , kedua mereka agak naif dan lucu dan kemudian terlibat dalam satu misi rahsia berbahaya. Sesuai tontonan seisi keluarga.

#BearMan
#MeowReview

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top