Black Mirror

black mirror
Genre: Dystopian, drama, sci-fi
Personal rating: 8.5/10
Β 
Konpem cte nie da ramai review kan. Taapi kasik la aku can nk review jugakkk πŸ˜‹
Siri Original Netflix nih bg aku antara yg paling brilliant dan thought provoking.
Β 
Antologi yg da running season ke-5 nie membawakan episode2 yg berkisar pasal kebergantungan manusia terhadap teknologi pd masa hadapan dan akibatnya. Ade gak episode yg tak jauh sangat dimasa hadapan, boleh berlaku hari ini.
Β 
Aku takdelah nk review stp episode, jenuh plak kang. Tp tuk bg contoh, lam episode S1E3 – The Entire History of You:
Di masa hadapan, ade implan memori yg membolehkan manusia merekod setiap benda yg dilihat, didengar, dibuat dan boleh dimainkan kt TV/skrin untuk tontonan.
Β 
So sepasang laki bini nih, laki die mula timbul cemburu bila die mainkan balik rakaman kt party ngan kengkawan, nampak cam bini die mesra ngan salah seorang kawan mereka.
Β 
Die dok korek2 rahsia dr bini dia sampai bini terpaksa mengaku yup mereka pernah ada hubungan sulit. Si laki da obses nak tengok pulak cam mana hubungan kelamin antara bini dan affair tu (don’t worry die tak tunjuk grafik nye). πŸ€¦πŸΎβ€β™€οΈ
Β 
Sangat sinis setiap episode. Tajuk pon sesuai, Black Mirror – refleksi sisi manusia yg sangat buruk dan hitam.
Β 
Ada banyak gak video youtube yg ulas ngan terperinci setiap episode. Aku sarankan tengok episode explained pas layan episode nye, memang mind blowing. Black Mirror berat dan hanya sesuai tuk yg suka berpikir. 🀯
Β 
Kredit: Sri Mumtaz
PS: Layan gaisss
😊😊😊
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top