Blue Miracle (2021)

Blue Miracle 2021
Dah boring tak tau nak tgk citer apa, try la layan citer malam tadi.. walau dlm hati rasa mungkin citer ni aku takkan tgk habis punyalah.. cam boring je poster dia..
ย 
.
Sekali bila dh layan, memang tak skip.. walau rasa memang boleh agak dia punya jalan cerita mcm mana.. tapi tetap best.. sebab banyak main dengan emosi kot.. kisah sorg laki bernama Omar ni yang cuba untuk selamatkan rumah anak yatim yang dia jaga dengan isterinya daripada kena ambik dengan bank sbb banyak hutang USD 117K di negara Maxico..
.
ย 
Dia diberi tempoh sebulan untuk settled kan ke semua hutang, Omar adalah seorang yang sangat positif dan sangat baik sekali membela nasib anak-anak yatim yang ada, sehinggakan ramai budak2 nakal menjadi baik sebab dia, rumah anak yatim yang serba daif bila musim hujan dan ribut air akan memasuki rumah mereka, dana cukup2 makan, bank nak tarik rumah makanan cukup seminggu untuk ditampong,
selepas banjir ada pertandingan memancing dengan hadiah yang cukup lumayan untuk dia setel hutang bank kalau menang.. masalahnya diaorg semua tak pernah mancing.. hahha
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
ย 
Tetapi dalam team dia ada seorang champion dah menang dua kali pertandingan, kira dianggap lejen, tapi lejen ni pada mulanya mesti kene join team Omar dan anak2 yatim yang terpilih, walaupon lejen bot yang dia ada adalah bot yang buruk dan serba kekurangan, ini adalah cabaran untuk menjadi juara.
.
ย 
filem ni Based On True Story.. so memang padu dan mantop sekali… sampai ending dia pun ada rasa mcm tgh layan endgame pulak.. dengan aku2 sekali naik semangat (terharu la sangat gais)
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
.
ย 
.
Korang layanlah cita yang penuh inspirasi ini, view dan senimafotography dalam movie ni memang A.
.
Ada yang dah layan cita ni??? Besst kan cita ni???
๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top