BRAVE : GUNJOU SENKI (2021)

BRAVE GUNJOU SENKI (2021)
Aku bukan peminat anime atau manga jadi tak tau pun pasal live action nie.. tiberrr ubah selera layan filem Jepun jumpa filem nie.. fuhhh layan gak.
 
Filem nie pasal time travel bila satu hari sekolah sukan yang top dengan atlet mereka dihantar balik ke zaman lampau dalam tahun 1560 yang mana masa tu perebutan kuasa di kalangan penguasa di Jepun.
 
Kebetulan kejadian tu berlaku sebelum Battle Of Okehazama di mana dua penguasa sedang berperang. Ramai pelajar terbunuh dan ada yang diculik.. pelajar yang selamat menggunakan skill sebagai atlet sukan mereka untuk menyelamat kan rakan yang diculik dan mereka akan berhadapan dengan tentera Samurai. Bukan senang kalau tiada perancangan.
 
Aku tengok filem ni ada persamaan sikit dengan filem Timeline lakonan mendiang Paul Walker yang mana mereka melalui time travel ke zaman perang antara orang Inggeris dan Perancis..
 
 
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top