Constantine (2005)

Constantine (2005)

Casting: Keanu Reeves, Shia LaBeouf, Rachel Weisz
.
.
Kisah si penangkap dan pemburu makhluk paranormal dalam masa yg sama bergaduh dengan angel Gabriel, kemudian dapat backup angel yg lain.
.
Dimulakan dilaporkan seorang remaja dirasuk hantu menyebabkan dia boleh berjalan atas dinding, John Constantine dipanggil oleh Farther Hennessy.
.
John datang bersama printisnya bersama bernama Chas Kramer yang menunggu nya di tingkat bawah rumah flat di dalam kereta.
Sampai ja ke dalam bilik si John keluarkan tools tangkal dari koceknya, sebelum itu dia terus bukakan tingkap bilik gadis berkenaan yang tangan dan kakinya telah diikat oleh orang ramai.
.
Bayangkan bila bukak tingkap bilik berkenaan matahari silau telah mengena muka gadis disampuk demon tadi terus dia menjerit.
Selepas dia keluarkan tool , kemudian dia memilih semacam kunci, bila dapat pilih kunci yg betul tu terkene cahaya matahari terus terkene gadis tadi, dia menjerit.
.
Selepas tu apalagi, si Jhon lekatkan kunci tadi ke dahi gadis dirasuk tadi, berasap kepala gadis tu, muka gadis tu bukan muka biase2, dah muka menyeramkan, bangsa cina tapi muka dah warna gelap, mate merah, meraung2,
Jhon terus bacakan mentera menggunakan bahasa latin, kunci tadi masih ditekap ke dahi gadis tersebut, kaki dan tangan dia menggelupur laju kalah larian Usin Bolt, perh seram bai.
.
Selepas beberapa ketika, gadis tadi tetiba jaaa jadi tenang, agaknya demon tu dah hilang kot, tapi jangkaan itu salah, tetiba ada macam roh demon nak keluar dari leher budak tu, macam nak gigit Jhon,
.
Jhon cecepat panggil kawan dia yg tunggu kat bawah rumah supaya alihkan kereta dari parking asal, si kawan dia tu banyak tanya plak, sebab apa kene alihkan kereta kannn, John kata alih laaah, maka si Chass alihlah keret dia tapi alih tak jauh pon.
.
Sementara tu si Jhon mintak tuan rumah dengan orang ramai cermin panjang, untuk digunakan dalam rawatan, selepas jaa dapat cermin dia mintak orang ramai tolong dia pegangkan cermin yg dia dapat sangkutkan dengan tali besar depan tingkap bilik, kiranya tadi dia tarik sensorang, selepas di tarik baru mintak orang tolong pegang cermin, dan diberi peringatan jangan bukakan mata masa pegang cermin tu.
.
.
Layan cita ni banyak kali, tak jemu gaisss.
Ade Sesapa yg pernah layan gais???
??????

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top