Derailed (2016)

Original title: Doo namja

 

Jin-il (Choi Min-ho) adalah ketua sekumpulan remaja yang hidup dengan pekerjaan samblian dan jenayah kecil. Ga-young (Jung Da-Eun) mencadangkan bahawa mereka menjalankan skim pelacuran dengan memikat lelaki dan kemudian meminta Jin-il dan Bong-gil mencuri wang daripada pelanggan. Apabila mereka mencuba skim ini buat kali pertama, pelanggan mereka Hyung-suk tiada mood untuk tidur dengan Ga-young tetapi menawarkan dia kerja di bar karaokenya (tempat di mana mereka dijangka menjadi pelacur). Apabila dua budak lelaki itu tiba, Hyung-suk mula memukul mereka tetapi dikuasai dan mereka mencuri kereta dan dompetnya. Apabila kumpulan itu cuba menjual kereta pada malam itu, Jin-il dan Ga-young mengenal pasti pembeli, Sung-hoon, bekas kawan lelaki Ga-young yang dipenjarakan kerana membunuh (tetapi dibebaskan awal kerana dia berasal dari orang kaya. keluarga) setelah diberitahu oleh Jin- il; mereka melarikan diri.

Pada malam itu, Hyung-suk berjaya menjejaki kumpulan itu dan menculik Jin-il dan Ga-young. Di bawah tekanan, selepas memukul Jin-il, Hyung-suk memaksa Ga-young menandatangani kontrak untuk bekerja di barnya supaya kereta yang telah dicuri Hyung-suk terbayar, yang Jin-il mula membayar balik secara ansuran dengan melakukan lebih banyak jenayah. Hyung-suk juga berjaya menjejaki Sung-hoon yang telah membuang kereta dan daripada siapa Hyung-suk menuntut bayaran. Sung-hoon ingin tahu di mana Jin-il tetapi walaupun disoal, Hyung-suk enggan memberitahu. Sung-hoon menggunakan pembulinya sendiri untuk menceroboh apartmen Hyung-suk dan menawarkan untuk membayar Hyng-suk untuk mendapatkan maklumat mengenai lokasi Jin-il.

Semasa percubaan gagal dengan Jin-il untuk mendapatkan wang untuk telefon bimbit yang dicuri (ia tidak wujud), Bong-gil sendiri ditikam dengan pisau dan akhirnya ditangkap oleh polis apabila dikeluarkan dari hospital. Jin-il ditangkap pada masa yang sama dan apabila dia melihat kawan baiknya di penjara, dia mengaku kepada semua penjenayah sebagai pelaku tunggal. Dia memberitahu polis bahawa bar Hyung-suk adalah kawasan hadapan rumah pelacuran dengan pelacur di bawah umur. Tetapi penahanan polis kerana menggunakan Jin-il di bar gagal, kerana Hyung-suk telah menendang Ga-young keluar dan berpura-pura tidak mengenali Jin-il, dan Jin-il berjaya melarikan diri daripada tahanan polis. Hyung-suk memanggil pembulinya untuk memberitahunya bahawa mereka akan membebaskan Ga-young tidak lama lagi kerana dia melakukan lebih banyak masalah daripada kebaikan. Walau bagaimanapun, sebelum dia dibebaskan, Jin-il mengikut Hyung-suk, mengetahui bahawa dia mempunyai anak perempuan.

Walau bagaimanapun, sebelum Ga-young dibebaskan, Jin-il mengikut Hyung-suk dan mengetahui bahawa Hyung-suk mempunyai seorang anak perempuan. Jin-il menculik anak perempuan Hyung-suk dan menuntut supaya Hyung-suk melepaskan Ga-young pergi. Hyung-suk bersetuju dan memanggil Sung-hoon untuk memberitahunya di mana Ga-young berada, dan meminta Sung-hoon untuk mengikut Ga-young sehingga dia menemui Jin-il.

Nak tahu apa yang berlaku selanjutnya gaiss?? moh layan movie ni gaisss.

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top