Fabricated City (2017)

Fabricated City (2017)

yang berunsurkan thriller, crime, dan action.

Filem ini box office okehh time tu.. kalau dah masuk box office ni memang konpem padu la citer ni..
Sepanjang filem ini berlangsung, badan aku kaku dari awal sampai habis citer, plot citer digarap dengan baik sekali, penuh dengan aksi, penuh dengan kejutan dan banyak bermain emosi, sedih, geram, puas hati dan macam2 la.. gempak habis..

Filem ini mengisarkan tentang Kwon Yoo seorang bekas atlet Taekwando Kebangsaan menghabiskan masanya di Cyber Cafe untuk bermain game ala2 PUBG gituu… Kwan yoo ni memang pakar atau dikira sebagai pro gamer menyebabkan Kwan Yoo ini digelar sebagai Kapten di kalangan rakan2 alam maya.
Tiba2, Kwan Yoo terjumpa telefon bimbit yang mana ia berdering saat Kwan Yoo leka bermain game.. pemilik telefon itu menyuruh Kwan Yoo kembalikan telefon itu kepadanya di hotel yang tidak jauh dari situ dengan memberi ganjaran.

sedang asyik bermain permainan video di komputer sebuah kafe siber. Sepanjang harinya dihabiskan untuk bermain game. Hanyut!
Dia bukan calang-calang gamer, dia digelar kapten di alam maya kerana ketangkasan dan kehandalannya menembak musuh. Dia terlalu asyik bermain game dengan sekumpulan rakan-rakan di alam maya.
Anak muda itu menjumpai sebuah telefon bimbit, dia mencari tahu tentang pemilik telefon bimbit tersebut dan seterusnya menghantar semula telefon bimbit tersebut ke kediaman pemiliknya.
Anak muda itu bangun pagi keesokannya, menyedari bahawa dia telah terperangkap dengan sebuah kes pembunuhan Seorang gadis. Gadis itu dirogol, dan dibunuh kejam. Sardis!

Suatu hari, sebaik sahaja Kwan Yoo bangun dari tidur, polis menangkapnya dengan tuduhan merogol dan membunuh dengan cara menikam sebanyak 13 kali si mangsa. Kwan Yoo seakan-akan blur dan terkejut dengan apa yang menimpanya.

Lebih mengejutkan, dia lah suspek utama, kerana segala bukti menjurus ke arahnya. Dunia seakan terhenti. dia kebingungan.
kwon Yoo tinggal bersama ibunya.kwon Yoo yang tidak mengingati apa-apa berperang dengan perasaan.
Ini baru 0.5% dari jalan cerita, Saksikan seksaan, perjuangan, pertolongan yang kwon Yoo hadapi untuk meneruskan kehidupan.

Di mahkamah, Kwan Yoo dijatuhi hukuman penjara seumur hidup setelah mendapati bukti yang mengatakan Kwan Yoo adalah pelakunya. Ibunya menangis dan meraung mengatakan anaknya tidak bersalah dan dia tahu anaknya tidak akan pernah melakukan perkara keji tersebut.

Ini baru plot permulaan gaiss, starting pun dah meremang dan membuat kita tak senang duduk. huhuhu
Di penjara, setiap hari Kwan Yoo dibuli oleh kumpulan gangster banduan di situ, Kwan Yoo sangat tertekan dan masih lagi terkejut dengan tragedi yang menimpa terhadap dirinya. Suatu hari, Kwan Yoo menerima berita kematian ibunya, ini membuatkan Kwan Yoo betul2 marah dan geram.. Kwan Yoo mula sedar dan mulai bangkit, dia mula bertindak mempertahankan dirinya daripada banduan yang membulinya.

Di saat mereka bergaduh di dalam penjara, Kwan Yoo dan Ketua kumpulan banduan itu mengalami cedera parah dan ini membuatkan mereka terpaksa dihantar ke hospital, dalam perjalanan ke hospital, Kwan Yoo bertindak untuk meloloskan diri dan akhirnya dia berjaya melarikan diri disebabkan Ambulance yang membawanya mengalami kemalangan akibat tindakan Kwan Yoo.

Aishh panjang pula aku bercerita hahahha… ampa tengok la sendiri..
Persoalannya, adakah Kwan Yoo dapat dibebaskan dari hukuman tersebut ?
Adakah kebenaran pasti akan menang ?
Siapakah dalang disebalik kejadian semua ini ?
Siapakah yang membantu Kwan Yoo dalam misi ini ??
Semuanya akan terjawab di akhir plot cerita..

Rating Peribadi : 9/10

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top