Review Movie

Review dunia perfileman.

Pilihan Genre: Drama

SUSUK : KUTUKAN KECANTIKAN (2023)

Filem Indonesia ini mengisahkan seorang wanita yang bekerja sebagai pekerja s*ks , Laras yang mengalami suatu kemalangan dari bangunan tinggi, menyebabkan banyak tulang yang patah dan dalam keadaan nazak. Apabila doktor menunjukkan Xray Laras kepada adiknya, Ayu, terdapat banyak jarum dilihat dalam xray Laras. Ayu membawa Laras pulang ke kampung untuk membuang susuk yang ada

Read More »

PARADESI (2013)

Percayalah, ini antara filem yang mencetuskan kemurungan. Bukan sebab filem ni tak best, tetapi terlalu sedih. Cukuplah, tonton sekali saja. Tak mampu nak diulang lagi . Mengambil latar tahun 1930, sewaktu India masih belum merdeka dan dibawah jajahan British. Sekumpulan pemuda kampung telah ditawarkan untuk bekerja di ladang teh milik British dengan tawaran gaji yang lumayan.

Read More »

A TOWN FULL OF GHOST (2022)

Jenna dan Mark, pasangan suami isteri muda membeli sebidang tanah yang dikenali sebagai pekan hantu. Blackwood Falls namanya, dahulunya merupakan sebuah pekan kecil lengkap yang pernah didiami. Jadinya adalah bangunan kedai, gereja, balai sheriff, rumah kediaman dan pejabat pos. Lokasinya kira-kira 3 jam dari pekan terhampir, dengan bekalan elektrik diakses oleh sistem solar dan tanpa

Read More »

LAND OF BAD (2024)

Permulaan filem agak perlahan sedikit tapi bagi aku biasa jer. Mungkin ada yang berkata dalam hati bila nak ada aksi letup2 … Tembak2 nie. Sabar sat yer… Satu skuad khas dengan kekuatan 4 orang anggota mendapat satu misi menyelamat kan tebusan di Filipina. Dari misi menyelamat menjadi misi menyelamat kan diri bila mana muncul nya

Read More »

THE VILLAGE (2004)

Abad ke 19, sebuah perkampungan Tudor dikelilingi hutan yang tebal, dan yang paling mengerikan adanya satu makhluk “Those We Don’t Speak Of” ( tak boleh disebut namanya, nanti ia datang) menakutkan mereka. Untuk itu, warga tua telah memagar perkampungan tersebut dengan warna kuning dan mengelakkan apa sahaja yang berwarna merah berada di dalam kawasan kampung. Haiwan

Read More »

OPEN 24 HOURS (2018)

Mary, seorang gadis muda yang memperolehi parol mendapat kerja sebagai pembantu jualan di sebuah stesen minyak. Mary ni pernah ditangkap dan dihukum penjara atas kesalahan membakar teman lelakinya, James. Begitulah nasib buruk Mary, apabila James yang dicintai sebenarnya seorang “psychopath” dan pembunuh bersiri. James mengurung Mary dan memaksanya melihat dia mendera dan memb*n*h mangsanya yang

Read More »
Scroll to Top