Review Movie

Review dulu baru layan.

Pilihan : Series

LAND OF BAD (2024)

Permulaan filem agak perlahan sedikit tapi bagi aku biasa jer. Mungkin ada yang berkata dalam hati bila nak ada aksi letup2 … Tembak2 nie. Sabar sat yer… Satu skuad khas dengan kekuatan 4 orang anggota mendapat satu misi menyelamat kan tebusan di Filipina. Dari misi menyelamat menjadi misi menyelamat kan diri bila mana muncul nya

Read More »

THE VILLAGE (2004)

Abad ke 19, sebuah perkampungan Tudor dikelilingi hutan yang tebal, dan yang paling mengerikan adanya satu makhluk “Those We Don’t Speak Of” ( tak boleh disebut namanya, nanti ia datang) menakutkan mereka. Untuk itu, warga tua telah memagar perkampungan tersebut dengan warna kuning dan mengelakkan apa sahaja yang berwarna merah berada di dalam kawasan kampung. Haiwan

Read More »

OPEN 24 HOURS (2018)

Mary, seorang gadis muda yang memperolehi parol mendapat kerja sebagai pembantu jualan di sebuah stesen minyak. Mary ni pernah ditangkap dan dihukum penjara atas kesalahan membakar teman lelakinya, James. Begitulah nasib buruk Mary, apabila James yang dicintai sebenarnya seorang “psychopath” dan pembunuh bersiri. James mengurung Mary dan memaksanya melihat dia mendera dan memb*n*h mangsanya yang

Read More »

FROM THE ASHES (2024)

Filem ini berdasarkan kisah benar Sekolah Menengah Perempuan di Arab Saudi yang mengalami kebakaran yang menyebabkan seorang pelajar perempuan maut. Filem ini mengisahkan sebuah Sekolah Menengah Perempuan yang agak tegas dengan disiplin pelajarnya. Setelah pelajar dan guru masuk ke sekolah, pintu pagar utama akan di kunci dari luar dan hanya di buka setelah tamat pembelajaran.

Read More »

BOMMAI NAYAGI (2023)

Velu, seorang pembancuh teh disebuah warung di Cuddalore. Dia bercita-cita untuk memiliki gerai teh nya sendiri pada masa akan datang. Hidupnya ‘simple’, bahagia dengan ibubapa, isterinya dan anak gadisnya yang bernama Bommai Nayagi berumur 9 tahun. Watak Velu digambarkan sebagai lelaki yang lurus, tak banyak cakap dan suka menjauhkan diri dari sebarang masalah. Dia mempunyai

Read More »

BHAKSHAK (2024)

Di inpirasi dari kisah sebenar kisah hitam rumah perlindungan anak gadis di Muzaffarpur, Bihar. Anak gadis di sini kebanyakan mereka ialah anak2 yatim. Di beri dadah, dera, rogol, liwat, malah ada yang dibunuh untuk melindungi kegiatan pemilik dan konco2 nya atau juga jalan singkat jika ada apa2 berlaku pada gadis jagaan mereka. Berdasarkan satu laporan

Read More »
Scroll to Top