Flu (2013)

THE FLU (2013)
“THE FLU” ANTARA FILEM TERBAIK MENGENAI WABAK VIRUS
 
 
Sebuah filem Korea yang ditunjangi oleh Soo Ae dan Jang Hyuk, diarahkan oleh Kim Sung-Su. Filem ini telah diterbitkan pada 2013.
 
Mengisahkan tentang sekumpulan pendatang asing yang telah diseludup masuk ke Korea Selatan. Salah seorang daripada pendatang asing itu adalah seorang pembawa virus yang membawa maut dan mudah berjangkit.
 
Dalam kesemua pendatang asing, hanya seorang sahaja yang hidup kesan daripada virus maut tersebut. Tidak lama selepas itu, beribu-ribu orang dijangkiti oleh virus itu dalam setiap jam.
 
Mangsa yang diserang virus ini akan meninggal dunia dalam masa 36 jam, selepas dijangkiti. Keseluruhan pendduduk di pinggir bandar Bundang telah dikuarantin oleh kerajaan dalam usaha keras mereka, bagi membasmi wabak maut itu dari terus merebak.
 
Perjalanan plot sangat menarik. Sutradara berjaya memaparkan bagaimana virus ini merebak dengan begitu jelas kepada penonton. Malah, Sutradara berjaya membawa penonton, seolah berada dalam keadaan huru-hara akibat serangan virus yang membunuh.
 
Boleh dikatakan, filem ini adalah antara karya terbaik mengenai wabak virus yang pernah dihasilkan. The Flu telah berjaya mengutip kutipan box office sebanyak 19.8 juta USD sepanjang tayangannya.
 
Kredit: BraderFilem

Ps: Ada sesiapa dah layan movie ni gais, jom sembang2 gaiss
???
 
 

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top