Forgotten (2017)

Forgotten (2017)

Genre : Mystery/ Thriller

.
Bertemakan era krisis ekonomi tahun 1997,

Jin-Seok (Kang Ha-Neul) pindah ke rumah baru bersama abang nya Yoo-Seok (Kim Moo-Yul), ibu (Na Young-Hee) dan ayah (Moon Sung-Geun).

Selesai berpindah dan unpack barang, semasa makan malam Jin-seok bertanyakan ayahnya tentang bilik kecil di tingkat atas yang sepatutnya menjadi bilik abangnya, Yun-seok. Bilik kecil tersebut dikunci kerana terdapat barang-barang tinggalan pemilik rumah lama.

Disebabkan bunyi pelik yang datang dari bilik tersebut, Jin-seok beranikan diri untuk membuka bilik tersebut walaupun ditegah oleh ayahnya. Belum sempat Jin-seok masuk, abangnya mengajak dia ambil angin di kawasan bukit berhampiran rumah walaupun hujan pada malam tu.

Jin-Seok menderita hipersensitiviti, tetapi dengan ubat-ubatan dia dapat hidup normal.

Jin-seok ni sangat memandang tinggi kepada abgnya Yun-seok dan Yun-seok juga merupakan seorang yang sangat-sangat penyayang terhadapnya adiknya Jin-seok ..

Dalam perjalanan pulang, abangnya ditangkap oleh sekumpulan lelaki yang menaiki van hitam selama 19 hari.

Walaupun Jin-seok hafal no plat van hitam tersebut, detektif menolak mentah-mentah kerana Jin-seok dibawah pengaruh ubat depresi dan keadaan hujan lebat.
Perkara pelik berlaku apabila abangnya kembali ke rumah tapi bersikap pelik sehingga Jin-seok ambil keputusan untuk mengintip pergerakan abangnya.

Yun-seok kembali ke rumah dan perangai serta karakter dia nampak berubah walaupun Jin-seok dia mendakwa yang dia langsung tiada memori akan apa yang berlaku sepanjang 19 hari dia diculik..

Bukan sahaja Yun-seok berkelakuan pelik malah suasana dalam rumah pun makin aneh & misteri terutama 1 bilik yg diorang tak boleh masuk tu…JinSeok sorang je yg selalu terdengar mcm2 bunyi datang dari dalam bilik tu…

Lepastu bermulalah 1 per 1 kejadian pelik berlaku. abangnya asyik keluar malam sendirian. Ade 1 masa abangnya kantoi dia berjalan tempang salah kaki.

Jin-seok mula syak yang Yu-seok bukan abangnya yang sebenar. Dia follow Yu-Seok yang keluar malam-malam. Hampir2 je terbongkar, Yu-seok pengsankan dia dari belakang dan dia kembali ke biliknya. Yu-seok cakap itu semua mimpi, dan adiknya lupa makan ubat. Tapi Jin-seok masih rasa ianya real, bukan mimpi.

Things get messy bila keluarganya sebenarnya keluarga tipu. Siapa Jin-seok sebenarnya? Siapa keluarga Jin-seok yang sebenar? Jin-seok berhalusinasi ataupun ada agenda tersembunyi terhadap dirinya?

Ps: Ada sesiapa yang minat cerita sebegini gaisss???
😃😃😃

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top