Galaxy Quest (1999)

Galaxy Quest (1999)
Best!! Enjoy!
 
Saya baru lepas tgk citer ni. Sesuai utk santai lawak komedi yg ada tema sci-fi. Saya enjoy tgk citer ni. Pelakon pun sume berkaliber dan sempoi.
 
Ada Alan Rickman, Sigourney Weaver, Tim Allen dan Justin Long. Diorg ni pelakon tetap siri TV sci-fi ala Star Trek iaitu ‘Galaxy Quest’ yg ramai peminat geek dan pengikut tersendiri.. tapi diorg dh bosan dgn perangai pelakon utama, Tim Allen, sbb dia selfish dan nk popular sorang2.
 
Diorg byk berselisih fhm dan ada yg dh x minat nk terus dgn siri tu lagi. Tetiba ada sekumpulan wakil bangsa alien yg lurus dan inesen dtg ke bumi minta Tim Allen jadi komander diorg sbb bangsa diorg diancam oleh satu bangsa alien jahat ni.
 
Diorg tengok siri tu dan ingatkan memang Tim Allen ni betul2 komander kapal angkasa. Diorg mohon bantuan utk mengetuai bangsa diorg melawan serangan musuh diorg.
 
Diorg dh xde keluarga dan tempat tinggal sbb dh dimusnahkan oleh bangsa alien jahat tu. Tim Allen dgn ‘krew kapal angkasa’ dia terpaksa berlagak mcm real padahal diorg xtahu satu habuk pun pasal kapal angkasa dan hanya hafal skrip episod.
 
Tapi melihatkan kepercayaan dan phormatan tinggi yg diberi diorg terpaksa improvise tunggang terbalik utk mencapai misi.
 
Saya bagi rating 7.5/10 sebab citer ni sempoi lawaknya dan buat saya tersenyum tengok certain babak2 dan ada juga terharu..
best kalau korang suka sci-fi dan faham pasal perangai geek peminat/pengikut tegar siri sci-fi.
Tengok jgn tak tengok.
 

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top