Goal Of The Dead (2014)

Goal Of The Dead (2014)

Berjangkit dengan aura filem Army Of The Dead yang telah ditayangkan beberapa bulan lepas aku akan share filem2 Zombie yang pernah aku layan.
 
Agak lama juga nak layan movie nie, akhir nya berkesempatan juga.. dengan bergenre zombie horror + comedy layan juga lah.
 
Filem ini ada kelainan sedikit dimana ia ada 2 bahagian, ibarat first half dan second half dalam perlawanan bola. Kedua-dua part di arahkan oleh pengarah berbeza.
.
Part pertama diarahkan oleh Benjamin Rocher (The Horder) salah satu French zombie yang bagi aku agak padu juga.. manakala part kedua oleh Thierry Poiraud (Dont Grow Up @ Alone) ok ni pun best gak… Ada elemen zombies… Ok korang, apa kata korang try layan movie nie.
.
Sedikit sinopsis :
 
Satu perlawanan persahabatan bola sepak antara Olympique Paris dan kelab tempatan Caplongue tiba2 menjadi kelam kabut bila penonton dan kedua pemain kelab menjadi zombies.
 
Semuanya berpunca dari salah seorang pemain tempatan yang mendapat suntikan yang salah dari bapanya seorang doktor pakar.. Habis satu stadium dan pekan kecil mereka huru-hara dengan serangan Zombie
Personal Rating 7/10
 
Kredit: Zakri Zainal
.
ps: apa lagi gais laayaaaan!!!
☺️☺️☺️

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top