GODFATHER (2020)

GODFATHER (2020)

Godfather berkenaan dua ayah, Adhiyamaan (Aadhi) seorang ayah yang cuba buat apa saja untuk menyelamatkan anak kecil nya yang menjadi buruan gangster.. manakala seorang lagi ayah Marudhu yang juga ketua gangster cuba menyelamatkan anak nya yang sedang sakit dengan mengorbankan anak org lain..
 
Permulaan cerita menunjukkan keganasan Marudhu.. (aku suka lagu masa Marudhu berentap kat jambatan). Kemudian scene selebihnya kebanyakkan di apartment Aadhi.
 
Bilamana kuncu2 Marudhu sampai di kawasan perumahan Aadhi mencari anaknya si Aadhi.. Boleh lihat macam mana suasana kecoh dan tegang bila Aadhi mencuba menyelamatkan kan anaknya nak selamatkan bini lagi.. Aku sendiri ikut tension sampai kena sound dengan wife awak nie filem jer lah 😬😬
 
Yelah mau tak tension, Aadhi dan family kejap naik… Kejap turun.. nak guna lift lah… nak guna tangga lah… Minta bantuan jiran pulak… Pastu tukar bantuan jiran lain pulak. Gengster tengah cari dia.. Tension woooo….
 
Untuk ending agak tergantung ada kah akan ada sambungannya nanti..
Personal Rating 6.5/10

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top