Jirisan (2021)

Jirisan (2021)

“JIRISAN” adalah drama Thriller Mystery Supernatural mengisahkan Gunung Jiri yang ada PENUNGGU dan Rangers yg bekerja untuk menyelamatkan pendaki² yang hilang dan sesat di Taman Negara Gunung Jiri. Kawasan pergunungan Jiri adalah gunung yang penuh misteri dan belum diterokai.

Kebanyakan pendaki datang sini untuk hiking, membunuh diri, ada juga yang datang untuk membunuh. Yang bestnya ia bukan sahaja berkisar tentang misi² mereka tetapi juga tentang kisah² mangsa² yang mereka cuba selamatkan yang mempunyai rahsia masing² dan saat² emotional sebelum kehilangan/kematian mereka dan Gunung Jirisan ini juga memiliki misteri supernatural yang menghubungkan ia dengan dunia manusia.

Seo Yi-Gang (lakonan Gianna) adalah ranger terbaik di Taman Negara Gunung Jiri yang digelar “Mountain Ghost God atau Devil Seo” atas kepakaran dia yang tidak dimiliki oleh mana² Rangers dan pendaki. Skill dia fuhhh hebat! Tergamam semua pendaki-pendaki lain tengok cara dia selamatkan orang…macam wonder woman!

Kang Hyun-Jo (Ju Ji-Hoon, pelakon Kingdom) pula adalah newbie yang baru dipindahkan ke Taman Negara Gunung Jiri dan menjadi partner Devil Seo. Kesian tengok dia ni baru lapor diri dah kena join misi, baju pun tak tukar lagi lepas tu jatuh tergolek-golek kat lereng gunung masa buat misi penyelamatan untuk kali pertama. Yang menariknya, Hyun-Jo mempunyai instinct yang kuat yang membolehkan dia mengesan mangsa² yang mereka cari.

“IF I FALL, YOU FALL TOO” – Tagline yang sangat sesuai untuk mereka berdua ni, sebab kedua mereka ini menjadi rakan kongsi dan tugas mereka adalah menyelamatkan mangsa² yg hilang dan sesat di sekitar Taman Negara Gunung Jiri yang penuh dengan misteri (sebab ada penunggu yang menjaga hutan dan gunung itu).

Mampukah mereka menjalankan misi mereka tatkala perlu menghadapi keganasan alam, hujan lebat, petir, ribut taufan, tanah runtuh tanpa sebarang bantuan luar di dalam hutan belantara yang tebal dan gelap?? Menarik dan mendebarkan! Hanya 16 episod sahaja!

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top