Lorong (2019)

Lorong (2019)

Genre : thriller / Horror

Sinopsis Ringkas :

Mengisahkan Sepasang Suami isteri yang bahagia menanti Kelahiran Anak sulung mereka.. Tetapi Di saat si isteri Sedar dari koma, Si suami telah memberitahu bahawa anak mereka telah meninggal di saat ia di lahirkan dan telah selamat di kebumikan.

Si ibu yang masih tidak dapat menerima takdir itu kemudiannya merayau rayau di dlm hospital mencari anaknya seolah naluri hati memberitahu yg anak dia masih hidup!๐Ÿ˜ฑ Jadi bermulalah scene “Ke sana ke sini!! Ke sini ke sana!! ‘”..

Hari demi hari, emosi si ibu semakin terganggu dan Dr pulak mengesahkan yg dia menghadapi Tekanan. Tambahan, Si ibu juga sering di ganggu oleh makhluk Halus/ghaib.

Lalu muncul watak pertembungan antara si ibu dan watak pencuri yang menyamar sbg cleaner di hospital tersebut.. si cleaner meyakinkan ibu tadi bahawa anaknya sebenarnya masih Hidup keranaโ€ฆ.

Bertambah lah bengong kjp si ibu.. “Dr kata anak dia meninggal, Suami pun sama.. Siap kebumi bagai”.. Tapi kenapa si pencuri ni kata lain..
Jadi bermula lah Survival Si ibu/isteri dalam mencari kebenaran.. Adakah anak dia masih hidup atau hanyalah khayalan semata-mata?!! Tu Korang kena layan k๐Ÿ˜๐Ÿ‘
Rate imdb: 5.4/10

Rate Peribadi : 7/10

**Jalan cerita agak slow awal tetapi tidaklah terlalu bosan, Plot twist yg tidak di jangka di pertengahan.. Jump scare tak byk.. Cuma agak kecewa dgn ending dia.. Tetapi overall.. Filem ni bagi sye amat berbaloi utk di Tonton ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘

Kredit: Mukhsin Abdullah Sharqawi

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top