Mask Girl (2023)

Mask Girl (2023)

Tahukah anda, salah satu daya tarikan utama siri “Mask Girl” ini adalah, watak utama Kim Mo Mi dilakonkan oleh 3 pelakon yang berbeza iaitu Lee Han Byul, Nana dan Go Hyun Jung.

Siri sebanyak 7 episod Ini bukan sahaja persembahan biasa yang menampilkan kisah seorang gadis yang kurang keyakinan diri. Ia juga bukan kisah percintaan klise kebiasaan anda. “Mask Girl” akan memberikan liku demi liku, saspen demi saspen bagi memastikan anda terpaku di tempat duduk anda.

Walaubagaimanapun, webtoon yang menjadi asas siri ini disenaraikan sebagai 18+, jadi ia hanya ditujukan untuk tontonan orang dewasa. Yang bermaksud bahawa jika anda berumur di bawah 18 tahun, kandungan webtoon ini tidak sesuai untuk anda dan oleh itu, budi bicara penonton dinasihatkan.

Dalam episod satu, penonton akan diperkenalkan dengan watak utama Kim Mo Mi (dilakonkan oleh Lee Han Byul) seorang pekerja pejabat biasa pada siang hari, dan superstar siaran langsung pada waktu malam.

Dia memakai topeng emas metalik dan pelbagai rambut palsu, memakai pekaian terdedah sambil membuat persembahan tarian untuk peminat dalam taliannya. Dengan melihat sekilas zaman remajanya, penonton pasti akan faham mengapa Kim Mo Mi begitu taksub untuk meraih perhatian.

Tanpa Kim Mo Mi sedari, salah seorang peminat setianya ialah Ju Oh Nam (Ahn Jae Hong). Ju Oh Nam ialah rakan sekerja Kim Mo Mi. Dia begitu taksub dan obses dengan “Mask Girl” dan tidak pernah terlepas dari mengikuti siaran langsung “Mask Girl”.

Ju Oh Nam ialah seorang Otaku, yang tidak boleh berinteraksi dengan wanita dalam kehidupan sebenar. Rutin dia setiap hari, bekerja, pulang ke rumah, berteman denga anak patung seks, menonton anime dan melayan siaran langsung “Mask Girl”. Begitulah dia menjalani kehidupannya seharian.

Suatu hari, Ju Oh Nam telah hilang dan mayatnya tidak lama setelah itu telah dijumpai dalam keadaan dikerat-kerat.

Ibu Ju Oh Nam iaitu Kim Kyung Ja (dilakonkan oleh Yeom Hye Ran) tidak dapat menerima kematian anaknya bernekad untuk mencari pembunuh anaknya. Sejak itu, hidupnya dan obsesinya terhadap pembunuh anaknya begitu membuak-buak. Dia berjanji akan membalas dendam bagi anaknya dan akan memusnahkan hidup si pelaku.

Namun, apa kaitannya “Mask Girl” dan kes Ju Oh Nam serta kisah pembalasan dendam Kim Kyung Ja terhadap kematian anaknya itu?

Bagi mendapatkan jawapan, anda haruslah tonton sendiri ya!

 

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top