My Happy Marriage (2023)

My Happy Marriage (2023)

Siri anime terbaharu “My Happy Marriage” yang baharu sahaja ditayangkan telah berjaya menawan hati peminatnya dengan kisah mengharukan tentang seorang wanita muda yang tabah melalui perkahwinan yang diatur.

Miyo Saimori adalah anak malang dari perkahwinan tanpa cinta yang diatur. Selepas ibunya meninggal dunia, bapanya menjodohkan kekasihnya dan adik tiri Miyo sendiri, Kaya. Sejak itu, kehidupan Miyo telah berkurangan kepada seorang hamba semata-mata.

Setiap hari Miyo dibuli dan diperlakukan seperti hamba oleh bapa kandungnya, ibu tiri dan adik tirinya. Lebih teruk lagi, sementara Kaya mewarisi kebolehan psikik keluarga, Miyo tidak mempunyai apa-apa kebolehan atau kuasa magik, dia dianggap sebagai anak perempuan yang tidak berjasa.

Selepas bertahun-tahun diperlakukan seperti orang gaji yang hina, Miyo telah belajar untuk menundukkan kepalanya, menyembunyikan kesakitannya, dan mematuhi setiap perintah.

Suatu hari, dia diatur untuk berkahwin dengan Kiyoka Kudou, seorang kapten tentera yang mempunyai kuasa api sebagai magiknya. Dia juga dikhabarkan seorang lelaki yang kejam sehingga bakal pengantin perempuannya sebelum ini semua melarikan diri dalam masa tiga hari selepas pertunangan mereka.

Daripada didikan yang menyakitkan kepada perkahwinan yang menyakitkan, itulah masa depan yang menanti Miyo atau begitulah yang dia fikirkan. Dengan tiada rumah untuk kembali, Miyo pasrah dengan nasibnya dan tidak lama kemudian mendapati bakal suaminya yang tinggi segak dan kacak, adalah bertentangan dengan jangkaannya.

Walaupun demikian, nasib Miyo masih belum dikira baik lagi. Ini kerana Miyo mula menjadi rebutan oleh keluarga lain, kerana bapanya telah melanggar perjanjian perkahwinan dimana Miyo sepatutnya dikahwinkan dengan keluarga lain.

Bagaimanakah nasib Miyo nanti?

My Happy Marriage akan mempunyai 12 episod secara keseluruhan.

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top