POSSESSED (2009)

POSSESSED (2009)

Hee-jin (Nam Sang-mi) yang kehilangan adiknya So-jin (Sim Eun-kyeong) secara misteri (jenjeng!!!). Disebabkan itu, Hee-jin dari Souls tempat dia belajar kembali ke rumah ibunya. Dalam masa yang sama, dia mengalami kesukaran untuk mengetahui insiden sebenar yang berlaku daripada ibunya apakah sebenarnya punca kehilangan adiknya.

Dia assume (beranggapan) bahawa sifat ibunya yg sangat menitik beratkan dalam agama oleh ibunya telah menyebabkan adiknya lari dari rumah, dan kini ibunya tidak mahu berbuat apa-apa selain berdoa untuk kepulangan anaknya itu, mungkin ibunya mahukan keajaiban berlaku mungkin juga ada kisah disebalik nya yg Hee-Jin tidak mengetahuinya.

.
Untuk menyetalkan perkara yg dihadapi keluarganya, Hee-jin memanggil seorang anggota polis, Detektif Tae-hwan (Ryoo Seung-ryong) yang agak sempoi, tetapi tidak percayakan perkara kewujudan perkara mistik dan sangat moden dengan kata lain hidup meninggalkan agama, pada mulanya dia tidak mengambil berat sangat menganggap kes itu sesuatu yang serius (siyeslah wehhh detektif) , sebabnya kebiasaan remaja memang sering keluar dari rumah selama beberapa hari tanpa pengetahuan ibu bapanya.

.
Tetapi sedang sesi soal siasat penyewa bangunan apartmen dijalankan, telah berlaku satu insiden seorang jiran Hee-Jin telah terjurn bangunan sambil tali dilihirnya, menyebabkan kehilangan nyawa berlaku (korang fahamkan gais ape maksudnye), mangsa adalah kawan baik ibu dan adiknya.

Ternyata arwah itu mengenali So-jin dan dalam masa yang sama gadis yang hilang itu diceritakan oleh ramai jiran-jirannya bahawa telah dirasuk hantu (histeria le), tetapi pada yang sama mengatakan bahawa So-Jin adalah budak keramat kerana kebolahannya melegakan pelbagai keresahan dan kulit melecur.

.
Terdapat beberapa perkara pelik berlaku semasa ketiadaan Hee-Jin, adiknya mampu melegakan keresahan sehingga terdapat seorang dukun keresahan mistik telah sepakat dengan jiran-jirannya termasuk pakcik gard di kawasan rumahnya untuk menangkap So-Jin untuk mendapatkan cell merah badan adeknya untuk dijadikan azimat melegakan keresahan, hal menyebabkan salah seorang jirannya telah berjaya sembuh dari ketumbuhan (can.cer).

.
Kes ini menjadi semakin misteri apabila kejadian kehilangan nyawa kedua berlaku. semakin lama semakin banyak hubungan dari So-jin dengan jiran lain terbongkar di tambah pula Hee-jin semakin kerap mengalami halusinasi (bukan sebab ketom). Pelbagai khabar angin dan misteri muncul sejak dari kejadian tersebut.

Ps: buat korang yang sukakan movie macam ni, jom le layan kesudahan cita ini, memang boleh layaan gaisss.

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top