REPLY 1988 (2015)

REPLY 1988 (2015)

Berlatarbelakangkan 1980an, drama Reply 1988 mengfokuskan konflik dan liku-liku kehidupan keluarga, persahabatan, suka duka pergolakkan remaja yang meningkat naik dan sesama jiran tetangga.

Apa yang begitu menariknya tentang drama ini, moral-moral yang ditampilkan di setiap kisah dalam drama ini masih dan cukup relevan dengan kehidupan kita masa kini.

Dibarisi dengan begitu ramai pelakon handalan dari pelbagai peringkat umur membuatkan drama ini cukup rencah dan sesuai untuk semua peringkat umur.

Drama ini tertumpu kepada kisah lima remaja membesar dan bersahabat sejak kecil. Mereka tinggal dikawasan yang sama berdekatan di Ssangmun-dong, Distrik Dobong, Seoul Utara.

Lee Hye-ri sebagai Sung Duk-seon/Sung Soo-yeon

Anak tengah dalam keluarganya, dia terkenal di tempat ke-999 di sekolah dan merupakan satu-satunya gadis dalam kumpulan lima rakan kejiranan mereka. Walaupun tidak berbakat dalam akademik, Duk-seon mempunyai personaliti yang ceria dan penuh belas kasihan. Dia sangat menitikberatkan persahabatan dan rakan sekelasnya, tetapi merasa kehilangan tanpa “impian” untuk dikejar.

Ryu Jun-yeol sebagai Kim Jung-hwan

Seorang yang sarkastik, tetapi seorang yang romantik dalam diam-diam. Jung-hwan (digelar Jung-pal oleh rakan-rakannya) adalah salah seorang ketua kumpulan kejiranan. Jung-hwan tampan, bijak dan aktif. Dia sering mengambil tanggungjawab tambahan untuk memenuhi impian abangnya Jung-bong, yang mempunyai penyakit jantung kronik.

Go Kyung-pyo sebagai Sung Sun-woo

Seorang presiden kelas, abang yang penyayang, dan anak lelaki yang boleh dipercayai kepada ibunya yang janda. Sun-woo adalah seorang lelaki muda yang ideal. Dia berbakti kepada kawan-kawannya dan menyayangi adik perempuannya. Sun-woo menyimpan rasa cinta secara rahsia terhadap rakan kejiranan dan perasaan rahsia itu disimpan berlarutan hingga dewasa.

Park Bo-gum sebagai Choi Taek

Seorang pemain Baduk genius terkenal di peringkat antarabangsa, Taek adalah rakan kejiranan yang paling pendiam. Taek mendominasi papan Baduk tetapi bergelut dengan tugas harian yang mudah. Kejayaan Baduknya telah membawa keuntungan dan kemasyhuran tetapi telah menyebabkan Taek jauh dari kumpulan umurnya. Dan oleh itu dia bergantung kepada rakan kejiranannya untuk persahabatan.

Ramai lagi pelakon-pelakon lain yang turut sama memeriahkan drama ini. Drama ini mengandungi sebanyak 20 episod dan setiap episod berdurasi diantara 90-110 minit yang pastinya membuatkan anda tidak terasa masa berlalu kerana kepelbagaian rencah dan aksi-aksi yang menghiburkan dari mereka.

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top