RIDERS OF JUSTICE (2020)

RIDERS OF JUSTICE (2020)

Sebelum ini aku pernah tengok poster lain filem ini ia langsung tak menarik minat aku tanpa aku lihat sinopsis filem. Kemudian aku terlihat satu simple review dari group sebelah ( group apa tak kisah lah )… apa salah aku cuba layan… Nahhhh memang best..

Sedikit sinopsis:

Satu kejadian kemalangan keretapi membuat kematian seorang perempuan yang juga seorang isteri kepada pegawai tentera (Markus) yang sedang bertugas di Afghanistan.

Seorang lelaki Otto yang juga berada ditempat kejadian mensyaki kemalangan tersebut sebenarnya dirancang.. lantas Otto dan 2 lagi rakannya Lennert dan Emmenthaler berjumpa Markus dan sedia membantu Markus mencari dalang kejadian yang dipercayai melibatkan kumpulan gangster Riders Of Justice.
Otto dan rakannnya nampak macam nerd tapi mereka ada kebolehan masing2…

Salah satunya hackers. Setakat nak dapat maklumat tu celah gigi jer.

Ini kira misi balas dendam Markus tapi masa yang sama dia cuba erat kan perhubungan dia dengan anak gadisnya Mathilde.
Filem ini menyelitkan sedikit komedi oleh Otto dan rakannnya..

kadang2 aku tertawa sendirian. Sedikit sebanyak dia mengimbangi filem ini tampak agak serius bila memperlihatkan watak Markus yang nampak penuh masalah.
Personal Rating 8/10

kredit: Zakri Zainal

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top