SUNOD (2019)

Sunod (2019)

Tidak berapa lama kemudian, satu tragedi berdarah yang mengerikan telah berlaku dan hospital tersebut ditutup. Sehinggalah ia dibangunkan semula oleh pewaris keluarga Liboro iaitu Karen Liboro (Mylene Dizon) yang merupakan anak tunggal Doktor Jaime Liboro.

Pada satu malam ketika bekalan elektrik bangunan tersebut terputus, sesosok lembaga kecil telah mengintai Olivia dari kejauhan. Yang mana kemudian Olivia dikejutkan dengan kehadiran seorang anak perempuan yang bernama Nerisa.

Sebenarnya Nerisa ini adalah ROH YANG GENTAYANGAN yang telah lama terperangkap di bangunan tersebut dan hanya menunggu masa untuk seseorang membebaskannya dari terperangkap di rumah Liboro.

Apakah yang terjadi selepas Olivia menjumpai Nerisa? Siapakah Nerisa ini? Adakah Nerisa merupakan roh yang baik atau berniat jahat?? Untuk mendapatkan jawapannya, anda perlu tonton sendiri filem ini.

Sub-plot filem ini cukup menarik kerana penuh misteri, walaupun ada sedikit “plot hole’ sana sini dan penceritaan asal usul Nerisa dan hubung kait dengan keluarga Liboro itu tidak dijelaskan dengan sepenuhnya pada akhir cerita nanti.

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top