THE AUTOPSY OF JANE DOE (2016)

Satu mayat wanita tidak dikenali identitinya digelar “Jane Doe” telah ditemui di basement sebuah rumah dimana berlakunya homisid. Sheriff Burke mengesahkan tiada tanda pecah masuk yang mencurigakan, sebaliknya terdapat tanda-tanda untuk keluar dari rumah dengan jelas. Dia menghantar “Jane Doe” untuk dibedah siasat di Rumah Mayat Tilden.

Rumah Mayat Tilden telah dibina 3 generasi lalu, dan kini diuruskan oleh Koroner Tommy dan anaknya Austin. Kedatangan Burke pada malam itu mahukan jawapan autopsi segera dari mereka akan punca kematian “Jane Doe”. Austin yang sepatutnya keluar dengan teman wanitanya Emma, memilih untuk membantu bapanya dan menangguhkan urusannya dengan Emma.

Dari segi luaran, mayat “Jane Doe” kelihatan normal, tanpa ada sebarang kecederaan yang boleh disabitkan dengan punca kematiannya. Namun kepelikan mula berlaku apabila autopsi dijalankan. Darah keluar dengan membuak-buak seolah dia baru sahaja mati. Lidahnya dipotong, gigi gerahamnya dicabut. Sendi kaki dan tangannya retak teruk. Seluruh anggota dalamannya seperti paru-paru dan jantung rosak. Tommy menemui bunga dan bunjut kain yang dilukis di dalam perut “Jane Doe”. Punca kematian yang memeningkan dan sukar untuk dihuraikan.
Serentak itu, gangguan mistik mula terjadi. Siaran stesen bertukar dan bekalan elektrik tiba-tiba terputus. Cuaca buruk dengan amaran hujan dan banjir kilat, Austin mula tidak sedap hati mengajak ayahnya keluar dari situ. Malangnya lif tidak berfungsi, dan pintu keluar alternatif tidak boleh dibuka kerana pokok tumbang diatasnya.
Ada sesuatu pada “Jane Doe”….kedatangannya telah mencetuskan huru-hara. “Jane Doe” tidak mati. Tommy dan Austin cuba membakar “Jane Doe” tetapi tidak berjaya. Dari perca kain yang ditemui mereka menemui sesuatu…bertarikh 1693, Salem Witch Trial.
Lalu siapakah “Jane Doe” sebenarnya?. Sepertinya dia enggan punca kematiannya diketahui, tetapi nampaknya Tommy dan Austin sudah pun mengetahuinya – mampukah mereka mendedahkan kepada umum apa yang mereka ketahui?
A good horror movie to be watch! ๐Ÿ‘
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top