The Disappearance Of Irdina Adhwa (2022)

The Disappearance Of Irdina Adhwa (2022)

Teruja nak melayan filem ini kerana dikatakan ia diinspirasikan dari filem Friday The 13th dan Tom Raider. Nampak dari trailernya pun macam boleh tahan. Even para pelakonnya pun benar-benar menjiwai watak mereka, dan bagi min mereka membawakan karakter mereka dengan begitu baik sekali walaupun plot filem agak klise.

Jadi sekiranya anda adalah peminat genre sedemikan yang dihasilkan oleh anak Malaysia sendiri, filem ini layak untuk ditonton sebagai hiburan di hujung minggu ini.

Mengisahkan sekumpulan kawan yang terdiri daripada Sofia (Alicia Amin), Daniel (Syazuwan Hassan), Izdan (Josiah Hogan), Amanda (Bulan Terry), Natasya (Melanie Tan), Adam (Abbas Mahmoud) pergi bercuti setelah tamat dari graduasi kolej mereka.

Namun setiba mereka di homestay tersebut, kegembiraan mereka bertukar menjadi tragedi berdarah apabila mereka terperangkap di homestay, kereta dirosakkan dan satu persatu dari mereka telah mati dibunuh.

Tatkala sedang berhadapan dengan situasi getir ini, mereka mula saling bertuduhan yang salah seorang dari mereka adalah pembunuhnya.

Jadi apa kaitannya pula tajuk filem ini iaitu misteri kehilangan Irdina Adhwa? Haa..bagi yang rasa penasaran ingin tahu bagaimana semua kejadian berdarah ini boleh berlaku dan bersangkut paut dengan Irdina serta identiti pembunuh sebenarnya, bolehlah anda tonton filem ini ya!

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top