THE HUNT (2020)

THE HUNT (2020)

1-Cerita ni aku tengok kat HBO semalam..kalau baca description tu ada ala2 The Purge macam tu..jadi bukak lah nak layan..

2-Apa yang aku faham,kisah ni mengenai sekumpulan manusia(beberapa orang..8 ke 9 orang macam tu) yang diberi ubat tidur(atau ddh) dari pelusuk negeri dan dikumpulkan di sebuah negeri..

3-diorang buka mata tengok2 terdampar kat sebuah padang..ada kerenda kat situ..salah sorang mamat tu cuba buka keranda tiba2 keluar khinzir pakai baju..

4-diorang pun diburu oleh sekumpulan manusia ni..adakah diorang selamat semuanya?atau adakah diorang semua mati dibunuh??yang tu korang kena tengok sendiri..

5-Ulasan aku mengenai filem ni adalah beberapa karekter dan adegan dalam filem ni yang amat pelik dan cacat..cerita ni sebenarnya kategori horror sebab melibatkan pembunuhan..tapi disebabkan adegan2 ni cerita ni jadi macam cerita amatur dan kelakar pula..

6-Antaranya adalah sewaktu adegan ‘pergocohan’ antara 2 watak utama..sempat lagi minta berehat dan boleh berbual2..pastu sambung lawan balik..konon2 nampak cool..tapi sebenarnya cacat😂

7-Yang paling cacat sekali adalah semasa salah sorang watak tu kena tikam kat perut..dah lah kena belasah..boleh pula dengan pisau yang melekat kat perut tu dia pi tikam lawan dia tu dengan cara perut ke perut..yang ajaibnya dia tak mati..tapi lawan dia yang kena tikam tu pulak yang mati..ehhh bang.ang

8-Movie ni kalau buat dengan baik dan pelakon yang betul ada potensi sebenarnya..idea dah ada..jalan cerita ala2 The Purge..tapi sayang..The Purge edisi bajet pula..

9-Personal rating aku untuk movie ni 3.5/10..kalau korang takde benda nak buat boleh lah layan movie ni..kat HBO ada tayang..

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top