THE NIGHT SHIFTER (2018)

THE NIGHT SHIFTER (2018)

Stenio adalah seorang pembantu forensik yang selalu bekerja syif malam di bilik mayat Sao Paulo Brazil. Tugas dia adalah membantu membuat autopsi mayat dan menjahit tubuh² mayat yang telah diautopsi dan membersihkan semua dan memasukkan mayat² tersebut ke dalam bilik beku. Stenio juga mempunyai kebolehan istimewa yang tiada siapa pun tau, dimana dia boleh berkomunikasi dengan mayat² yang dia urus..hanya mayat² yang dia urus ye😌.

Dalam filem ini juga, kita akan melihat Stenio berbicara dan bersoal jawab dengan mayat² tersebut bertanya tentang apa yang telah terjadi kepada mereka ..dan.. sudah tentu mayat² tersebut akan menjawab semula…😆..chit chat macam kawan² giteww😆.

Stenio juga tahu yang dia akan menerima kutukan dan sumpahan sekiranya dia membocorkan semua rahsia yang mayat² tersebut kongsikan dekat dia.

Tiba² satu hari, isteri dia ditembak mati oleh gengster dan anak² dia mula diselubungi ketakutan sejak itu ketika berada di rumah. Macam² kejadian buruk mula menimpa Stenio dan anak²nya..yang pasti nyawa mereka dalam bahaya, sangat bahaya…ada entiti yang mengerikan dan penuh dendam ingin menghancurkan keluarga Stenio. Kesian anak² dia trauma nak kena bunuh!

Sebenarnya…Apakah yang telah menyebabkan entiti itu ingin membalas dendam terhadap Stenio? Siapakah entiti itu?? Dan ending dia..ada Twist kat situ yang pasti kita pun ikut Twisted sekaki!

Apa yang menarik tentang filem ini ialah ia mempunyai susunan cerita yang menarik dan tidak membosankan. Nampak macam filem murahan kan? But it’s not! Jujur filem ini tidak akan membosankan. Unique on it’s own way….

Semua elemen seram ada dalam filem ini. Kesan CGI yang digunakan untuk impak horror pun menjadi.. MEMANG SERAM (layan time sunyi² gelap huhh)… Oh ya…this movie boleh tahan GORE juga sbb ada adegan² potong² badan, kulit kepala dicabut, otak dimasukkan dalam kepala. Filem ini mungkin kurang sesuai untuk sebahagian penonton.

🔞Tidak sesuai untuk tontonan bersama anak² (ada satu scene sx-moderate sekilas)

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top