THE POSSESSION OF HANNAH GRACE (2018)

Filem dimulakan dengan babak pengusiran syaitan dari seorang remaja perempuan yang dirasuk bernama Hannah Grace oleh 2 orang paderi. Salah seorang dari paderi itu mati angkara perbuatan iblis, bapa Hannah, Grainger Grace mengambil keputusan drastik membunuh anaknya sebelum ramai lagi yang terkorban.

3 bulan kemudian, seorang bekas polis yang mengalami kemurungan dan ketagihan ubat penenang, Megan Reed mendapat tawaran bekerja sebagai pembantu disebuah rumah mayat. Dia menerima tawaran tersebut atas cadangan sahabatnya Lisa, sebagai satu terapi untuk keluar dari masalah kemurungan yang dihadapinya.

Megan mula bekerja pada shift malam dan bersendirian. Pada malam kedua, Megan menerima panggilan dari seorang paramedik bernama Randy. Satu mayat remaja perempuan yang ditubuhnya separuh terbakar, badan yang penuh tetakan dan leher hampir terpenggal dihantar ke bilik mayat. Sewaktu Megan hendak mengambil gambar mayat itu, kamera tiba-tiba meletup dan pengimbas imej rosak. Tiada apa yang boleh dilakukan, Megan menyimpan mayat itu semula di dalam peti beku.

Dari kesan cap jari, mayat tersebut dikenalpasti sebagai Hannah Grace. Sebagai bekas polis, Megan skeptikal pada mulanya dengan perkara mistik, sehinggalah dia diserang oleh seorang lelaki misteri yang menyeret mayat Hannah untuk dibakar di Crematarium. Sewaktu ditangkap, lelaki itu menjerit-jerit memintanya membakar mayat itu dengan segera.

Nampaknya, malam ini akan menjadi malam yang panjang buat Megan, apa tak nya…satu persatu kejadian mistik dan pelik menimpanya. Adakah Megan berjaya mengharungi malam yang penuh keseraman itu, dan pulang ke rumah dengan selamat pada keesokan harinya…atau sebenarnya Megan hanya berhalusinasi kesan dari penyakit kemurungan yang dialami….

Babai 👋

#makcikreview

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top