The Priests (2015)

Merupakan adaptasi dari filem pendek berjudul sama. Filem ini telah memenangi banyak anugerah pada tahun 2015 dan mencatat keuntungan sebanyak 35juta USD ketika tayangannya.
Ia dibintangi barisan pelakon veteren hebat seperti Kang Dong Won, Kim Yoon Seok, serta Park So Dan, nama yang tidak asing lagi.
Sangatlah recommend filem ini untuk semua peminat genre “horror supernatural” kerana jalan ceritanya sangat menarik, terdapat aksi-aksi kerasukan yang menyeramkan serta mendebarkan!
PLOT:
Young Shin (Park So Dan) koma setelah dilanggar lari. Paderi Kim (Kim Yoon Seok) melawatnya, kemudian menyedari yang Young Shin bukanlah koma biasa-biasa sahaja.
Rupanya Young Shin telah dirasuk, dikuasai oleh Syaitan yang jahat, kuat dan degil gila. (Memang degil gila, susah betul nak halau Syaitan ini keluar dari badan dia!)
Paderi Kim tidak dapat melakukan upacara mengusir Syaitan itu seorang diri dan telah melantik Paderi Choi (Kang Dong Won) sebagai pembantunya.
Paderi Choi ini pula ada kisah silam gelap ketika zaman kanak-kanaknya yang mungkin akan mempengaruhi jiwa serta emosinya saat mereka menjalankan upacara mengusir Syaitan.
Adakah mereka berjaya menyelamatkan nyawa Young Shin sekaligus menghalau Syaitan yang merasuknya? Bagaimana pula dengan Paderi Choi? Dapatkah dia melawan godaan Syaitan jahat itu dari mempengaruhi minda dan emosinya?
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top