The Target (2014)

The Target(2014)

Bermula di satu malam tiba-tiba seorang lelaki dikejar dari dalam bangunan keluar bangunan oleh beberapa lelaki untuk dibunuh, lelaki tersebut sangat mahir dengan ilmu mempertahankan diri dan mengalami kecederaan dalaman akibat luka nampak di tangan nya.

Nasib malang tidak menyelebahi lelaki itu dia berlari ke tengah jalan, tiba-tiba kereta datang melanggarnya, lalu dia jatuh tumbang di tengah jalan.

Lelaki berkenaan dibawa ke hospital dan menerima rawatan rapi, setelah menerima rawatan rapi, setelah peluru dikeluarkan dari badannya oleh seorang Doktor lelaki.

Dalam menerima rawatan dan dalam keadaan pengsan lelaki berkenaan alat bantuan oksigen dan darahnya telah dipotong bantuan oleh stranger yang keluar tegesa-gesa ingin menamatkan riwayatnya, hal ini telah disedari oleh Doktor, lalu dia sempat diselamatkan dengan bantuan Doktor berkenaan.

Lelaki berkenaan direhatkan dan dibawa di bawah jagaan polis kerana menjadi suspek kes kematian seorang CEO di sebuah syarikat.
Dan dalam keadaan pengsan lelaki berkenaan dikawal oleh jagaan polis.

Pada hari yang sama, semasa di rumah Doktor lelaki berkenaan telah diserang oleh seorang lelaki dan isterinya di bawa lari, dia menerima ugutan supaya melepaskan lelaki yang dia selamatkan keluar dari hospital.

Kim Tae Ju merupakn seorang doktor yang hidup bahagia bersama isterinya Hee joo yang sedang mengandungkan baby perempuan yang pertama mereka.

Tapi kerana isterinya diculik dan dia dihubungi penculik terbabit untuk melarikan saspek yang dirawatnya di hospital.

Dr kim yang sepatutnya bercuti pada hari itu terpaksa ke hospital demi keselamatan isterinya. Seorang anggota Polis pula telah lama berada di hospital untuk menjaga suspek, persoalannya boleh kah dr kim melarikan saspek seperti yang diminta penculik isterinya??

Cita ni penuh aksi dan suspend, ramai anggota polis yang terlibat nak settledkan kes lelaki tu, dia punya plot twist memang tak duga dari mula sampai ke sudah, kiranya ada banyak dark dalam cita ni.

Rating:8/10

Ps: Cita Orang kata Movie ni telah diremake dari Point Blank, betul ke gaiss???

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top