Love Like The Galaxy (2022)

Love Like The Galaxy (2022)

Cdrama “Love Like The Galaxy (2022)” ini menfokuskan bagaimana dua watak utamanya bersatu bersama mengharungi segala rintangan, konflik, propaganda, pengkhianatan dan konspirasi kerabat-kerabat kerajaan yang cuba menjatuhkan Maharaja dan kerajaan mereka.

Zhau Lusi sebagai Cheng Shao Shang @Niao Niao, dari kecil ditinggalkan orangtua nya untuk pergi berperang. Membesar sendiri di pondok usang yang jauh dari kemewahan tanpa pendidikan, dibuli oleh nenek dan makciknya yang jahat membuatkan Shao Shang tumbuh sebagai seorang gadis yang cukup tabah, sabar, berdikari dan lantang bersuara. Istimewanya dia ini, ilmu dan pengetahuannya tentang politik, ekonomi dan peperangan memang cukup dikagumi.

Wu Lei @Leo Wu sebagai Jeneral Perang Ling Buyi dan anak angkat Maharaja yang sangat digeruni dan dikagumi kerana kehebatannya di medan peperangan. Ling Buyi menyimpan dendam dengan peristiwa dimasa lalunya yang misteri dan gelap membuatkan Ling Buyi mempunyai sikap yang dingin dan tidak mudah didekati. Maharaja sendiri pun tidak mampu mengawalnya.

Takdir serta kisah pahit manis antara Shao Shang dan Ling Buyi bermula apabila mereka bertembung dalam satu insiden ketika Ling Buyi sedang mencari penjenayah yang bersembuyi di kawasan pondok rumah Shao Shang. Sejak itu Ling Buyi mula menyimpan perasaan terhadap Shao Shang kerana dia tahu Shao Shang bukanlah gadis biasa-biasa.

Kisah romantis mereka juga bukanlah semudah ABC kerana adanya dua jejaka bangsawan lain yang sangat mengagumi dan mencintai Shao Shang membuatkan Ling Buyi kadang terasa diketepikan.

Drama ini terbahagi kepada 2 bahagian iaitu bahagian 1 sebanyak 27 episod dan bahagian 2 sebanyak 29 episod dengan durasi sebanyak 45 minit sahaja.

Jika anda peminat Cdrama fiksyen Wuxia bertemakan kostum bersejarah seperti The Long Ballad, sis sangat sarankan untuk tonton drama LOVE LIKE THE GALAXY ini kerana mempunyai keunikan dan kisahnya tersendiri kerana ia diadaptasi dari novel.

Cdrama yang berkonsepkan Wuxia melibatkan sejarah dan peperangan dan gandingan watak-watak utama dalam drama ini pun cukup seronok untuk ditonton!

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top