THE BEAUTY INSIDE (2018)

THE BEAUTY INSIDE (2018)

(16 Episod)

“Kisah wanita yang berubah wajah dengan identiti berbeza setiap bulan”

Han Se Gye (Seo Hyun Jin) ialah seorang pelakon terkenal yang selalu buat onar dan menyebabkan orang disekelilingnya sering ditimpa masalah terutamanya kerana dia kadang-kadang menghilangkan diri begitu sahaja.

Hidupnya cukup misteri kerana dia menyembunyikan rahsia yang sukar dipercayai. Penampilannya dan wajahnya akan berubah sepenuhnya selama satu minggu setiap bulan!

Bulan ini, dia berubah menjadi seorang kanak-kanak berusia 10 tahun, bulan hadapan sebagai pelakon paling terkenal di Korea, bulan seterusnya sebagai lelaki tua kekadang wanita tua dan begitulah seterusnya setiap bulan selama seminggu dia harus berhadapan dengan krisis dan sumpahan ini.

Sehinggalah suatu hari, dia bertemu dengan Seo Do Jae (Lee Min Ki), anak kepada keluarga chaebol kaya raya pemilik kepada syarikat penerbangan terbesar di Korea Selatan. Dia nampaknya mempunyai segala-galanya dengan wajah kacak, berkarisma dan bijak tetapi dia ada mempunyai rahsia.

Seo Da Jae menghidap penyakit Prosopagnosia, iaitu ketidakupayaan untuk mengenali wajah. Walau bagaimanapun, dia berjaya menyembunyikan perkara ini daripada dunia, dan dia berusaha untuk mengingati setiap orang yang dia temui.

Kehidupan Seo Do Jae mula berubah apabila dia bertemu dengan Han Se Gye. Ini kerana Han Se Kye adalah satu-satunya orang yang wajahnya boleh dikenalinya.

Namun, Han Se Gye setiap bulan akan menghilang kerana berubah menjadi orang lain secara rawak. Sedangkan dia bekerja dan mempunyai kontrak sebagai duta syarikat pernerbangan milik Seo Do Jae. Bagaimana Han Se Gye akan dapat mengawal situasi itu agar rahsianya tidak terbongkar?

Jika anda peminat kdrama dengen genre fantasi, romantis komedi, drama ini harus berada di dalam senarai tontonan anda! Sangat menghiburkan dan penuh emosi!

 

{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Login to rate
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Scroll to Top